Valsjöbyn 2002
<< föregående sida
Sida: 1 2 3 4

Stugan vi bor i vid Valsjöns strand. En liten men otroligt mysig stuga som har allt man behöver när man inte är ute på fiskeäventyr.
Utsikten över Valsjön är underbar.
Det som funkar bäst är delade Rapala, blå eller svarta. Självklart finns det massor med andra vobbler som funkar, men just dessa delade Rapala är alltid ett säkert kort. Här knyter jag på en delad blå-vit modell större.
Jag får ett ursinnigt hugg mitt ute på sjön. Fisken rusar dirrekt efter hugget. En mycket hårt fajt. Fisken gör många höga hopp. Men efter ett tag får vi äntligen se vad som huggit ute på djupet.
Efter en otroligt hård kamp håvas en stor öringhane. Det är dessa otroliga hugg som gör att man längtar efter att få åka till Valsjöbyn varje vinter. Denna gången hade vi tur och fick upp fisken. Det är endast ett fåtal av alla grova hugg som resulterar i fisk i båten. De största ska man vara glad att man åtminstonde får känna tyngden av i ett par sekunder innan de släpper. Men så är fiske och det är just det som är tjusningen.
Vädret kan växla otroligt snabbt. Underbara solskendagar kan någon timme senare vara piskande regnstormar. Solnedgångarna är ofta väldigt vackra med blodröd himmel.
Just i skymningen brukar öringen ha en huggperiod. Här en sikslukande storöring.
En vacker Valsjö öring.
Valsjöbyn 2002
<< föregående sida
Sida: 1 2 3 4