Valsjöbyn 2005
<< föregående sida
Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8

Juni 2005.
Peter kör oss till Valsjöbyn från Östersund, Hallquist bjuder på välkomstfika. Suget är stort och vi åker ut på lite kvällsfiske. Vi får en liten öring som vi släpper tillbaka i den av vårfloden välfyllda sjön. Fallet är mäktigt, strömmen är stark och vågorna går höga långt ut i viken. En gädda krokas innan vi åker tillbaka till stugan.
Vi vaknar nästa dag till strålande solsken. Efter en dags solande åker vi ut på ett härligt varmt kvällsfiske.Vi får en matöring och senare slår sig en kilosöring fri vid båtkanten.Fiskar fram till halv två och får flera hugg utan att lyckas kroka något mer.
Jag vänder på Claus båt, den har sett sina bästa år. Bräderna är så trasiga att ekan inte sväller sig tät längre. Vi ger den en sista chans och fyller springorna med silikon.

En liten öring tagen mitt ute på sjön
Gerhard ror i utloppet nedanför Gunnarvattensån. Vattnet står högt, i normalfall brukar det vara en liten stenudde som går ut vid buskarna i mitten.
Dörren till Statins föredetta lada. Insidan pryds av siluetten av en öring som Gunnar Westrin och Helmer Statin fångade 1971, 4 Kg 68 cm lång.

Valsjöbyn 2005
<< föregående sida
Sida: 1 2 3 4 5 6 7 8